Lista cursurilor și lucrărilor practice de la Disciplina de Nutriție Comunitară și Igiena Alimentelor

ACTIVITATE DIDACTICA

Lista cursurilor și lucrărilor practice de la

Disciplina de Nutriție Comunitară și Igiena Alimentelor (2023)

 

1. Nutriție comunitară – anul II, Nutriție și Dietetică – Prof.dr. Monica Tarcea

2. Promovarea sănătății și educație terapeutică nutrițională – anul II, Nutriție și Dietetică - Prof. dr. Monica Tarcea

3. Dietoterapie în boli endocrine – anul III, Nutriție și Dietetică – Prof.dr. Monica Tarcea

4. Dietoterapie în patologia oncologică – anul III, Nutriție și Dietetică – Prof.dr. Monica Tarcea

5. Nutriție vegetariană și tipuri de diete– anul II, Nutriție și Dietetică - Șef lucr. dr. Florina Ruța

6. Nutriție și dietetică – anul III, Asistență Medicală Generală_LR – Șef lucr. dr. Roxana Martin-Hadmaș

7. Nutriție și Dietetică. Elemente de igienă – anul I, Balneofiziokinetoterapie – Șef lucr. dr. Roxana Maria Martin-Hadmaș

8. Igienă, profilaxie și epidemiologie în cosmetologie – anul I, Cosmetologie medicală, Facultatea de Farmacie – Șef lucr. dr. Florina Ruța

9. Nutriție și dietoterapie – anul II, Cosmetologie medicală, Facultatea de Farmacie – Șef lucr. dr. Florina Ruța

10. Bazele nutriției și dieteticii – anul I, Nutriție și Dietetică – Șef lucr. dr. Florina Ruța

11. Igiena alimentației și siguranța alimentului – anul I, Nutriție și Dietetică – Prof. dr. Monica Tarcea

12. Gastrotehnie și gastronomie – anul I, Nutriție și Dietetică – Șef lucr. dr. Florina Ruța

13. Nutriția sportivului – anul II, Nutriție și Dietetică – Șef lucr. dr. Roxana Maria Martin-Hadmaș

14. Principii de nutriție și dietetică (DO) – anul I-III, Medicină_LR și LE – Prof.dr. Monica Tarcea

15. Principii de dietetică în patologia cavității orale (DO) – anul I, Medicină dentară și Tehnică Dentară – Prof. dr. Monica Tarcea

16. Cultura alimentului și interacțiuni bioculturale (DO) – anul I, Nutriție și Dietetică – Șef lucr.dr. Roxana Maria Martin-Hadmaș

17. Nutrivigilență (DO) – anul II-III, Nutriție și Dietetică – Prof.dr. Monica Tarcea

18. Diversificarea și nutriția copilului mic (DO) – anul II, Nutriție și Dietetică – Șef lucr.dr. Roxana Maria Martin-Hadmaș

19. Managementul alimentelor și serviciilor alimentare – anul I, Master nutriție clinică și comunitară – Prof.dr. Monica Tarcea

20. Expertiza alimentului – anul II, Master Nutriție clinică și comunitară – Prof.dr. Monica Tarcea

21. TNM avansată I – anul I, Master Nutriție clinică și comunitară – Șef lucr. dr. Florina Ruța

22. TNM avansată II – anul II, Master Nutriție clinică și comunitară –Șef lucr. dr. Florina Ruța

 

Manuale și îndrumătoare de lucrări practice:

1. Tarcea M., Moldovan H.: „Ghid practic de igiena mediului”, Ed. University Press Tîrgu Mureș, ghid de pentru studenții Colegiului de Asistență Medicală Generală, UMF Tîrgu Mureș, 2006, 118 pag.

2. Tarcea M.: ”Ghid practic de gastronomie și gastrotehnie culinară”, ghid de lucrări practice pentru studenții specializării de Nutriție și Dietetică, anul II, UMF Tîrgu Mureș, 2010, 81 pag.

3. Abram Z, Tarcea M., Finta H, Moldovan H, Moldovan G, Nădășan V.: “Îndrumar practic de Igienă”, ghid de lucrări practice pentru studenții Facultății de Medicină, UMF Tîrgu Mureș, 2011, 176 pag.

4. Abram Z, Tarcea M., Finta H, Moldovan H, Moldovan G, Nădășan V.: “Hygiene practical laboratory guide”, ghid pentru studenții Facultății de Medicină seria engleză, UMF Tîrgu Mureș, 2012, 70 pag.

5. Tarcea M.: „Environmental Hygiene”, Edit. University Press, 2014, 142 pag.

6. Moldovan G., Tarcea M., Ruța F., Fazaka Z, Rus V., Martin A., Cotruță S., Hădmaș R., Conțiu L.: „Ghid practic de alimentație în colectivități (intervenții nutriționale comunitare)”, pentru studenții specializării de Nutriție și Dietetică, Ed. University Press UMF Tîrgu Mureș, 2015, 177 pag.

9. Martin A., Tarcea M.: “Nutriția sportivului”, Edit. University Press, 2015, 400 pag.

19. Martin-Hadmaș RM, Martin ȘA, Tarcea M.: “Ghid practic de Nutriție comunitară”, Edit. University Press Târgu Mureș, 2021, 216 pagini

20. Matran IM, Matran C, Tarcea M.: ”Ghid privind cercetarea – dezvoltarea alimentelor cu destinație nutrițională specială”, Edit. University Press Târgu Mureș, 2022, 85 pagini.